Volgende boomplantdag 23 november 2019

Zeven bomen

In de beschrijvingen hieronder vind je zeven verschillende bomen waaruit gekozen kan worden. De verschillende bomen hebben ieder hun eigen karakter, eigenschappen en symboliek die wellicht aansluiten bij het karakter van jouw kind. Je kunt jezelf op die manier verbinden met een boom: uitbundig, ingetogen, krachtig. Maar ook: staat graag aan de waterkant, bloeit vroeg, komt laat in blad en wat al niet meer aan de verschillende bomen toe te schrijven valt. Op deze wijze hopen wij dat je in de boom een monument voor jouw dierbare vindt. Alle herdenkingsbomen bijeen vormen het monument voor de verloren gegane talenten van de kinderen.

 

Hoe een boom te planten in het bos

 

 

 

 

 

Foto: Jan Vink

 

 

Er wordt eenmalig een bedrag van € 150,- voor een herdenkingsboom gerekend. 
Hierin zijn de kosten verrekend voor de aanschaf, de organisatie van de boomplantdag en het onderhoud en beheer van het bos. Het Bos der Omarming groeit per jaar door de aanplant van nieuwe bomen  Er wordt twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, een boomplantdag georganiseerd waarop alle aangevraagde herdenkingsbomen worden geplant. De beuk kan alleen in het najaar geplant worden. Men kan gedurende het hele jaar een herdenkingsboom aanvragen.

Als je je keuze gemaakt hebt, vul je het bestelformulier in.

Hierna ontvang je informatie over de boomplantdag, een uitnodiging voor deze dag, een ‘boomplantkaart’ en op de boomplantdag zelf ontvang je een plantcertificaat.

Op de boomplantdag ontvang je op vertoon van de boomplantkaart jouw herdenkingsboom die je vervolgens kunt planten op een door jou gekozen plek.

In het Wildrijk kan:

De wilg niet aangevraagd worden. 

De es is tijdelijk niet verkrijgbaar ivm een essenziekte. 

NB: Momenteel kunnen er alleen herdenkingsbomen aangevraagd worden voor Het Wildrijk. Mochten er vragen zijn, dan kun je deze stellen via het contactformulier. 

  
Stichting Het Bos der Omarming - secretariaat: Westerweg 262 - 1815 JK - Alkmaar
emailinfo@hetbosderomarming.nl    phone Willeke de Jong 06-51591098 / José Laan 06-38549273 / Lia Schrier 06-12362256 / Jan Alleman 06-31908625
facebook