Volgende boomplantdag 23 november 2019
 
Eerstvolgende boomplantdag 16 maart    Bekijk de webversie
Nieuwsbrief                                 nr. 7 januari 2019
 
Stichting Het Bos der Omarming Secretariaat Westerweg 262 1815 JK Alkmaar  info@hetbosderomarming.nl www.hetbosderomarming.nl
 
 
 

Stichting Het Bos der Omarming

Willeke de Jong 06-51591098 
José Laan 06-38549273
Lia Schrier 06-12362256                                                                 info@hetbosderomarming.nl
Jan Alleman 06-31908625                                                               www.hetbosderomarming.nl  
 
Boomplantdag 16 maart 2019
Op 16 maart 2019 vindt de volgende boomplantdag in het Wildrijk plaats. Indien u een boom wilt planten voor een overleden kind, kunt u op de website een boom uitkiezen en een aanvraagdoen. Dit kan tot en met 24 februari a.s. De kosten voor het planten van een boom alsmede de naamsvermelding bedragen € 150,- In het voorjaar kan er uit 5 bomen gekozen worden: De beuk slaat dan niet voldoende aan, om die reden kan deze alleen in het najaar geplant worden. In het Wildrijk worden geen wilgen geplant omdat deze daar niet voorkomen.
Tevens is het mogelijk om kosteloos een boom te plaatsen in het virtuele bos. Hier kun je een persoonlijke boodschap, een verhaal, foto of tekening plaatsen. Door op de boom te klikken, lees je het persoonlijke verhaal van het kind. Zo ontstaat er een bos vol verhalen. 
We kijken terug op een mooie eerste boomplantdag.
 
Op 24 november zijn de eerste herdenkingsbomen geplant. We mochten 23 families verwelkomen op landgoed 't Wildrijk van Landschap Noord Holland in Sint Maartenszee. Er was koffie, thee en muziek. Anna en Irma zongen de mooiste liedjes.
Na een welkomstwoord en andere voordrachten werden de herdenkingsbomen uitgereikt op vertoon van de boomplant-kaart.
 
Tegelijk met de herdenkingsboom kregen de boomplanters een zakje met hyacintbolletjes mee, om bij de boom te planten. In optocht liep men door het bos naar het bosvak waar men zelf een plek uit kon zoeken om de boom te planten. Scheppen en gieters stonden klaar. Bij elke herdenkingsboom die geplant werd, ontstond een eigen herdenkingsbijeenkomst, die deze dag heel bijzonder maakte. Er heerste een sterk gevoel van verbondenheid onder de boomplanters door het besef dat iedereen daar aanwezig een kind moet missen. Nadat alle bomen geplant waren, werd het bord onthuld en de namen opgelezen.
 
Drie keien markeren Het Bos der Omarming op elke hoek.De namen staan op het bord vermeld net zoals het gedicht: 'Streep hun naam niet door'. Wat voelen we ons voldaan en dankbaar nu dit bos vol verhalen: 'Het Bos der Omarming' een plek heeft in het Wildrijk.
 
 
Eerste boomplantdag 24 november 2018   Bekijk de webversie
Nieuwsbrief                                 nr. 5    juli 2018
 
Stichting Het Bos der Omarming Secretariaat Westerweg 262 1815 JK Alkmaar  info@hetbosderomarming.nl www.hetbosderomarming.nl
 
 


Stichting Het Bos der Omarming
Secretariaat Westerweg 262
1815 JK  Alkmaar                                                                             info@hetbosderomarming.nl
Tel: 072-512 37 56                                                                             www.hetbosderomarming.nl  
 
Eerste boomplantdag in het Wildrijk
Door een unieke samenwerking tussen Stichting Landschap Noord-Holland en Stichting Het Bos der Omarming is het vanaf dit jaar mogelijk om herdenkingsbomen te planten in het Wildrijk. Landschap Noord-Holland heeft hiervoor een gebied in Het Wildrijk beschikbaar gesteld en gebruiksklaar gemaakt.

Wij zijn erg blij dat we de eerste boomplantdag aan kunnen kondigen. Deze eerste herdenkingsbomen zullen de start zijn van Het Bos der Omarming in het Wildrijk. De boomplantdag zal plaatsvinden op 24 november 2018.
Als je een herdenkingsboom wilt planten in dit bos kun je het bestelformulier op onze website invullen. Dit kan tot 4 weken voor de boomplantdag. Daarna ontvang je de uitnodiging voor deze boomplantdag en zullen we na een samenkomst ieder de eigen herdenkingsboom gaan planten. 
Bij de herdenkingsboom kunnen wilde hyacinten geplant worden. Deze kunnen op de boomplantdag gekocht worden en tegelijk geplant worden, zodat in het voorjaar de herdenkingsbomen omringd worden door mooie blauwe voorjaarsbloeiers.
 

Locatie
Het Wildrijk, een bosgebied in Sint Maartenszee. Het bos is klein, maar heel bijzonder. Goed voor een wandeling van een klein uur, juist in het voorjaar. Dan is de bodem zover je kunt kijken, bedekt met een blauw tapijt van wilde hyacinten. In de zomer vindt men er verkoeling en in het najaar zijn er veel paddenstoelen te vinden.
Veel wandelaars bezoeken het bos. Er vinden ook excursies plaats.

Locatie Geestmerambacht

De hoofdlocatie van Het Bos der Omarming blijft het uitbreidingsgebied van het Geestmerambacht in Langedijk. De aanleg van deze uitbreiding laat nog even op zich wachten. Het verkrijgen van een definitieve vergunning voor Natuurpark Geestmerloo neemt helaas nog enige tijd in beslag. 
Een bos vol verhalen
Op onze website  hebben wij een virtueel herdenkingsbos ingericht. Ouders, familieleden en vrienden kunnen hun dierbaren hier herdenken met een persoonlijke boodschap, een verhaal, foto of tekening. Van elke boom die geplaatst wordt, komt een afbeelding in het virtuele bos te staan. Door op de boom te klikken, lees je het persoonlijke verhaal van het kind. Zo ontstaat er een bos vol verhalen.  
Dat is een mooie aanvulling op de werkelijk te planten of geplante herdenkingsboom.
Stuur ons een aanvraag en wij plaatsen de herdenkingsboom kosteloos in het virtuele bos. 
 
 
Privacy
Jullie privacy staat bij ons hoog in het vaandel en we doen er alles aan om gegevens veilig te bewaren. Om meer te weten te komen over hoe wij gegevens ontvangen, gebruiken en opslaan, kun je onze privacyverklaring op onze website terugvinden.
 
 
Facebook
 
 
Twitter
 
 
Website
 
 
 
Eerste herdenkingsbomen in het virtuele Bos der Omarming
bekijk deze mail online
Stichting Het Bos der Omarming
Secretariaat Westerweg 262
1815 JK Alkmaar

info@hetbosderomarming.nl
www.hetbosderomarming.nl                                                                                  Tel: 072-512 37 56

Nieuwsbrief                                         nr. 4;   juni 2017Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je eerder hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de ontwikkeling en de activiteiten van Het Bos der Omarming.

 

Het Bos der Omarming is een te realiseren herdenkingsbos ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het bos is in 2008 als burgerinitiatief aangenomen in de gemeenteraad van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

 

Omdat er nog geen herdenkingsbomen daadwerkelijk geplant kunnen worden, bieden wij de mogelijkheid een boom te plaatsen in ons virtuele herdenkingsbos op onze website. 
 

 

Een bos vol verhalen

Op onze website www.hetbosderomarming.nl hebben wij een virtueel herdenkingsbos ingericht. Ouders, familieleden en vrienden kunnen hun dierbaren hier herdenken met een persoonlijke boodschap, een verhaal, foto of tekening. Hoe mooi zal het zijn om dit bos al te zien groeien. Van elke boom die geplaatst wordt, komt een afbeelding in het digitale bos te staan. Door op de boom te klikken, lees je het persoonlijke verhaal van het kind. Zo ontstaat er een bos vol verhalen. 


Een herdenkingsboom kiezen

Zowel in het Bos der Omarming als in het virtuele bos, kun je kiezen uit zeven verschillende bomen. Uitgebreide boombeschrijvingen zijn te lezen op onze website. De bomen hebben ieder hun eigenschappen, karakter en symboliek die wellicht aansluit bij het karakter van jouw kind. Je kunt jezelf op die manier verbinden met een boom: uitbundig, ingetogen, krachtig, staat graag aan de waterkant, bloeit vroeg, komt laat in het blad en wat al niet meer aan de verschillende bomen toe te schrijven is. Op deze wijze hopen wij dat je in de boom een monument voor jouw dierbare vindt.

 

    de els                           de es                           de eik                       de beuk

     
   de berk                         de wilg                       de linde


Een herdenkingsboom plaatsen

Als je een keuze hebt gemaakt, kun je deze herdenkingsboom kosteloos aanvragen door het  formulier op de site in te vullen. 
Mocht je foto's of afbeeldingen geplaatst willen zien, kun je deze mailen naar info@hetbosderomarming.nl
Je kunt er ook voor kiezen zelf een pagina op te maken en in PDF formaat naar ons op te sturen. 


Deze herdenkingsbomen kunnen later werkelijk geplant worden in Het Bos der Omarming. Dat brengt dan kosten met zich mee. Informatie over de prijs van een boom en de eerste boomplantdag volgt.

 
 

We houden jullie op de hoogte

Als er nieuws is zullen we daar verslag van doen op onze website onder het kopje Nieuws.
Sinds kort kun je ook vriend worden op onze Facebook pagina. Het zou fijn zijn zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van het bestaan van Het Bos der Omarming.


Er zijn ook folders over het virtuele Bos der Omarming gedrukt. Als je belangstelling hebt voor deze folders mail het ons, dan kunnen we ze je toesturen. 


Zou je onderaan deze nieuwsbrief aan willen geven wat de reden is om ons te volgen? Het maakt voor ons uit of je alleen de ontwikkelingen rondom de uitbreiding van het Geestmerambacht wilt volgen of belangstelling hebt voor het planten van een herdenkingsboom. Op die wijze kunnen we jullie berichten sturen die passen bij je belangstelling.

 

 

 
Copyright © 2017 Het Bos der Omarming, All rights reserved.
U heeft eerder aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden.

Ons mail adres is:
info@hetbosderomarming.nl

Hoe zou u in het vervolg deze email willen ontvangen?
U kan uw voorkeuren aanpassen  of  afmelden voor deze lijst


Bekijk onze facebook pagina


Email Marketing Powered by MailChimp 
Stichting Het Bos der Omarming - secretariaat: Westerweg 262 - 1815 JK - Alkmaar
emailinfo@hetbosderomarming.nl    phone Willeke de Jong 06-51591098 / José Laan 06-38549273 / Lia Schrier 06-12362256 / Jan Alleman 06-31908625
facebook